menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Downloads

Wilt u de infographics in gedrukte vorm op uw huisadres ontvangen?

Vraag ze gemakkelijk aan via ons bestelformulier. De infographics worden u kosteloos toegestuurd. 

(U kunt maximaal 25 stuks per infographics bestellen. Heeft u er meer nodig, bijvoorbeeld omdat u een presentatie gaat geven, stuur dan een mail naar info@zoetstoffen.nl en vermeld om welke infographic het gaat met het gewenste aantal.)

 

Infographic

Koken en bakken met zoetstoffen

We houden van zoet, dat begint al bij de moedermelk. Maar zoet geeft ook vaak calorieën. Suiker, honing, agavesiroop of kokosbloemsuiker. Allemaal heerlijk, maar als je op een gezond gewicht wil komen en blijven, dan zijn die extra calorieën niet zo prettig. Fabrikanten vervangen daarom vaak suiker voor zoetstoffen in hun producten, omdat zoetstoffen geen of nauwelijks calorieën geven. Maar wist u dat u ook gemakkelijk zelf kunt koken of bakken met zoetstoffen? Op onze website treft u tal van recepten aan. Lees er alles over in deze handige infographic.

Bestand downloaden
Infographic

Diabetes & zoetstoffen

In Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen diabetes. Zij hebben een te hoge bloedglucosespiegel. Voor de meesten van hen geldt dat ze gebaat zijn bij een gezondere leefstijl. Minder koolhydraten en meer bewegen. Zoetstoffen kunnen daarbij helpen. In deze infographic leest u er alles over.

Wilt u deze infographic in gedrukte vorm ontvangen?
Stuur dan een mail naar info@zoetstoffen.nl onder vermelding van de titel van de infographic en het aantal dat u wenst. De infographics worden kosteloos naar u opgestuurd.

Bestand downloaden
Infographic

FODMaP-dieet & zoetstoffen

Meer dan 1 miljoen mensen hebben last van het prikkelbare darmsyndroom (PDS). De klachten variëren van een opgeblazen buik, buikpijn, diarree tot obstipatie en vermoeidheid. De oorzaak ervan is niet helemaal duidelijk, wel is gebleken dat met de juiste voeding en een gezonde leefstijl de klachten kunnen verminderen. Het FODMaP-beperkte dieet kan hierbij helpen. In dit dieet worden onder andere polyolen voor een bepaalde tijd uit de voeding vermeden.

Bestand downloaden
Infographic

Steviolglycosiden (stevia)

Sinds 2011 mag de zoetstof steviolglycosiden (beter bekend als: stevia) aan producten in de Europese Unie worden toegevoegd. Stevia is verkrijgbaar in poedervorm, tabletjes of vloeibaar. Wat is stevia, waar komt het vandaan en kun je het dagelijks gebruiken?

De antwoorden vind je in deze infographic.

Bestand downloaden
Presentatie

Presentatie Zoetstoffen

Bent u op zoek naar een presentatie over zoetstoffen?
Dit is een informatieve presentatie die door professionals gebruikt kan worden op beurzen, congressen en evenementen. Er kan gekozen worden om sheets weg te laten of toe te voegen.

In het bestand wordt uitgelegd wat zoetstoffen en e-nummers zijn, of zoetstoffen veilig zijn, hoeveel zoetstoffen je per dag binnen mag krijgen en nog veel meer.

Bestand downloaden