menu

Infographics

Onze infographics geven heldere uitleg over zoetstoffen. Over veiligheid, wat ze doen met onze bloedsuikerspiegel, welke soorten er zijn, hoe het zit met de Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) of bijvoorbeeld hoe ze een E-nummer toegekend krijgen. Ze zijn gemakkelijk op te slaan, af te drukken of te bestellen. Gratis. 

Bestellen
Wilt u ze graag in gedrukte vorm ontvangen, zodat u ze bijvoorbeeld kunt meegeven aan uw cliënten, vraag ze dan gemakkelijk bij ons aan via het bestelformulier. U kunt maximaal 15 stuks per infographic bestellen. Heeft u er meer nodig, bijvoorbeeld omdat u een presentatie gaat geven, stuur dan een mail naar info@zoetstoffen.nl en vermeld om welke infographic(s) het gaat met het gewenste aantal.

Infographic

Koken en bakken met zoetstoffen

Infographic - Koken en bakken met zoetstoffen

We houden van zoet, dat begint al bij de moedermelk. Maar zoet geeft ook vaak calorieën. Suiker, honing, agavesiroop of kokosbloemsuiker. Allemaal heerlijk, maar als je op een gezond gewicht wil komen en blijven, dan zijn die extra calorieën niet zo prettig. Fabrikanten vervangen daarom vaak suiker voor zoetstoffen in hun producten, omdat zoetstoffen geen of nauwelijks calorieën geven. Maar wist u dat u ook gemakkelijk zelf kunt koken of bakken met zoetstoffen? Op onze website treft u tal van recepten aan. Lees er alles over in deze handige infographic.

Bestand downloaden
Infographic

Steviolglycosiden (stevia)

Infographic - Steviolglycosiden (stevia)

Sinds 2011 mag de zoetstof steviolglycosiden (beter bekend als: stevia) aan producten in de Europese Unie worden toegevoegd. Stevia is verkrijgbaar in poedervorm, tabletjes of vloeibaar. Wat is stevia, waar komt het vandaan en kun je het dagelijks gebruiken? De antwoorden vind je in deze infographic.

Bestand downloaden
Infographic

Smaak

Infographic - Smaak

Welke 5 basissmaken zijn er? Waarom hebben we een voorkeur voor zoet en hoe houden we ons gewicht in balans? Het staat allemaal overzichtelijk in deze infographic.

Bestand downloaden
Infographic

Voedingswetenschap

Infographic - Voedingswetenschap

Zoetstoffen zijn vaak onderwerp van onderzoek. Zijn ze gezond, zijn ze veilig te gebruiken, wat zijn de effecten ervan op ons lichaam, hoeveel mogen we er dagelijks van gebruiken. We lezen en horen er veel over. Maar hoe zit het nu eigenlijk? Wat is waar en wat is niet waar? Er zijn behoorlijk wat verschillen tussen de diverse onderzoeken. In deze infographic hebben we de onderzoeken naast elkaar gelegd. Welke onderzoek heeft de meeste bewijskracht. En welke beperkingen kennen de onderzoeken. En hoe kunnen we deze goed interpreteren?

Bestand downloaden
Infographic

Sucralose

Infographic - Sucralose

Sucralose is een laagcalorische zoetstof. In 2000 is deze zoetstof door de Europese Commissie goedgekeurd en veilig bevonden om te gebruiken in ons voedsel. Deze zoetstof is 600x zoeter dan suiker en benadert de smaak van suiker het meest. Lees er alles over in deze infographic.

Bestand downloaden