Zoetstoffen & het gebit
Van suikers is bekend dat ze gaatjes aan ons gebit kunnen veroorzaken, denk daarbij aan kristalsuiker, maar ook agavesiroop, honing of kokosbloemsuiker. Maar hoe zit dat eigenlijk met zoetstoffen?
Bestand downloadenOnze infographics geven heldere uitleg over zoetstoffen. Over veiligheid, wat ze doen met onze bloedsuikerspiegel, welke soorten er zijn, hoe het zit met de Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) of bijvoorbeeld hoe ze een E-nummer toegekend krijgen. Ze zijn gemakkelijk op te slaan, af te drukken of te bestellen. Gratis.
Wilt u ze graag in gedrukte vorm ontvangen, zodat u ze bijvoorbeeld kunt meegeven aan uw cliënten, vraag ze dan gemakkelijk bij ons aan via het bestelformulier. U kunt maximaal 15 stuks per infographic bestellen. Heeft u er meer nodig, bijvoorbeeld omdat u een presentatie gaat geven, stuur dan een mail naar info@zoetstoffen.nl en vermeld om welke infographic(s) het gaat met het gewenste aantal. Van suikers is bekend dat ze gaatjes aan ons gebit kunnen veroorzaken, denk daarbij aan kristalsuiker, maar ook agavesiroop, honing of kokosbloemsuiker. Maar hoe zit dat eigenlijk met zoetstoffen? Een zoetje in plaats van suiker? Een light/zero variant in plaats van een glas regular frisdrank? Naast suikers voegen laagcalorische zoetstoffen een zoete smaak aan voedingswaren toe. Welke zoetstoffen zijn er en hoe wordt bepaald dat ze veilig zijn? Ontdek het in deze infographic. We houden van zoet, dat begint al bij de moedermelk. Maar zoet geeft ook vaak calorieën. Suiker, honing, agavesiroop of kokosbloemsuiker. Allemaal heerlijk, maar als je op een gezond gewicht wil komen en blijven, dan zijn die extra calorieën niet zo prettig. Fabrikanten vervangen daarom vaak suiker voor zoetstoffen in hun producten, omdat zoetstoffen geen of nauwelijks calorieën geven. Maar wist u dat u ook gemakkelijk zelf kunt koken of bakken met zoetstoffen? Op onze website treft u tal van recepten aan. Lees er alles over in deze handige infographic. Sinds 2011 mag de zoetstof steviolglycosiden (beter bekend als: stevia) aan producten in de Europese Unie worden toegevoegd. Stevia is verkrijgbaar in poedervorm, tabletjes of vloeibaar. Wat is stevia, waar komt het vandaan en kun je het dagelijks gebruiken? De antwoorden vind je in deze infographic.Zoetstoffen & het gebit
Minder calorieën met zoetstoffen
Zoetstoffen zorgen voor een verminderde calorie-inname.Wat zijn zoetstoffen?
Koken en bakken met zoetstoffen
Steviolglycosiden (stevia)