menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Infographics

Wilt u de infographics in gedrukte vorm op het adres van uw praktijk of huisadres ontvangen?

Vraag ze gemakkelijk aan via ons bestelformulier. Wij sturen de infographics kosteloos naar u toe. 

(U kunt maximaal 15 stuks per infographic bestellen. Heeft u er meer nodig, bijvoorbeeld omdat u een presentatie gaat geven, stuur dan een mail naar info@zoetstoffen.nl en vermeld om welke infographic het gaat met het gewenste aantal.)

 

Infographic

FODMaP-dieet & zoetstoffen

Meer dan 1 miljoen mensen hebben last van het prikkelbare darmsyndroom (PDS). De klachten variëren van een opgeblazen buik, buikpijn, diarree tot obstipatie en vermoeidheid. De oorzaak ervan is niet helemaal duidelijk, wel is gebleken dat met de juiste voeding en een gezonde leefstijl de klachten kunnen verminderen. Het FODMaP-beperkte dieet kan hierbij helpen. In dit dieet worden onder andere polyolen voor een bepaalde tijd uit de voeding vermeden.

Bestand downloaden
Infographic

Aspartaam

In deze infographic lees je alles over aspartaam. Hoe veilig is deze laagcalorische zoetstof, hoeveel mag je er dagelijks van gebruiken en waarom staat er een waarschuwing op het etiket als een product aspartaam bevat.

Bestand downloaden
Infographic

Zoetstoffen & E-nummers

Alle zoetstoffen hebben een E-nummer. Dit betekent dat ze veilig zijn bevonden door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) en dat ze mogen worden toegevoegd aan producten. Ze zorgen voor een zoete smaak, maar geven - in tegenstelling tot suiker - geen of bijna geen calorieën. 'E' staat voor 'European'. In de infographic hebben we de goedgekeurde zoetstoffen en hun E-nummers op een rij gezet.

Bestand downloaden
Infographic

Overzicht Zoetstoffen

Zoetstoffen worden steeds meer toegepast in voedingsmiddelen. Om dit in goede banen te leiden, stelt de Europese Unie strenge eisen aan de toelating en de toepassing van deze additieven. In deze infographic vind je een overzicht van de laagcalorische zoetstoffen en polyolen, hun E-nummers en hun vastgestelde Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI).

Bestand downloaden