menu

Podcast

Luister nu naar onze eerste podcast. Alle vragen die je over zoetstoffen hebt, komen voorbij. Zijn ze slecht voor je gezondheid, maken ze je dik, worden je hersenen voor de gek gehouden en krijgen we er niet teveel van binnen? Is stevia beter dan sucralose en zijn zoetstoffen slecht voor je tanden? Hoe zit het eigenlijk? De podcast is heel gemakkelijk te beluisteren via de grote podcast-apps. Uiteraard gratis.

Diëtist ontmoet wetenschapper

In deze podcast gaat diëtist Ismay Wiggers op zoek naar feitelijke antwoorden op vragen over zoetstoffen die ze regelmatig in haar praktijk hoort. Ze stelt ze aan wetenschapper Ralf Hartemink, expert op het gebied van voedselmicrobiologie en voedselveiligheid, werkzaam bij de Universiteit van Wageningen.

Antwoorden op misverstanden

De podcast is geen ode aan zoetstoffen en heeft ook niet de bedoeling om mensen massaal over te laten stappen op zoetstoffen. Voor een gezonde leefstijl is het goed als je je voorkeur voor zoet kunt minderen. Water met of zonder een smaakje, koffie en thee zonder suiker. Maar soms is het lekker om iets zoets te gebruiken. Een glas frisdrank, een plak ontbijtkoek, wat zoets in je yoghurt of kwark. Bij voorkeur zonder de calorieën die suiker met zich meebrengt als je aan het afvallen bent of als je een gezond gewicht wilt houden. En ook niet met een stijging van de bloedsuikerspiegel als gevolg. En dat kan, want dit zijn eigenschappen van zoetstoffen. Voor deze gebruikers is het prettig om te weten dat ze producten met zoetstoffen zonder gevaar voor hun gezondheid kunnen gebruiken, dat zoetstoffen de meestonderzochte additieven zijn, dat ze veilig zijn.

Dat is wat deze podcast beoogt. Antwoorden op misverstanden. Voor consumenten en voedingsprofessionals. De feiten en de fabels.

Beluister de podcast

Apple Podcasts

Google Play

Spotify

Pocket Casts

We wensen u veel luisterplezier. Voor vragen en reacties op deze podcast: info@zoetstoffen.nl of via Twitter: @zoetstoffen_nl.