Actueel
9 september 2025

Wist je dat er op de website van het Diabetesfonds hele lekkere en gezonde recepten staan? En dat dit niet betekent dat je alleen nog maar blaadjes sla mag eten om gezond te zijn. Neem nu dit leuke recept van eigengemaakte popcorn.
Lees verder21 augustus 2025

Er staan niet alleen leuke recepten in ons nieuwe receptenboek, maar je vindt er ook tal van weetjes over zoetstoffen. Het Receptenboek is samengesteld door een student van de Haagse Hogeschool, studie Voeding & Diëtetiek. Veel dank!
Lees verder20 juli 2025

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) is bezig met een grote herbeoordeling van alle levensmiddelenadditieven (ook wel bekend als E-nummers) die vóór 2009 in de EU zijn goedgekeurd. In deze grondige herevalutie neemt de EFSA alle wetenschappelijke gegevens mee die sinds 2009 zijn verzameld. Neotaam is een van de additieven die in deze herbeoordeling is meegenomen.
Lees verder 8 mei 2025

Alle stoffen die voor 2009 zijn goedgekeurd om toe te voegen aan onze voeding, worden opnieuw door de EFSA beoordeeld. Hier vallen ook een aantal zoetstoffen onder, zoals acesulfaam-k. Eind april maakte de EFSA bekend dat consumenten deze caloriearme zoetstof veilig kunnen blijven gebruiken.
Lees verder20 maart 2025

Op onze website is een nieuwe rubriek te vinden! Hierin worden verschillende diëtisten geïnterviewd over zoetstoffen in de diëtistenpraktijk. Wat is hun mening over zoetstoffen? Welke vragen stellen mensen in hun praktijk? En welk advies geven ze? De eerste interviews met Sylvia van Daalen en Evelien Mertens staan nu online!
Lees verder