menu

Nieuws

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

25 april 2017

Wat zijn E-nummers? En zijn ze veilig?

De Europese Unie heeft in 1979 e-nummers ingesteld voor kleurstoffen, anti-oxidanten, bewaarmiddelen en zoetstoffen. Ze worden toegevoegd aan producten om een eigenschap ervan de verbeteren, bijvoorbeeld de kleur, de smaak of de houdbaarheid.

Lees verder

27 maart 2017

Diabetici hebben baat bij zoetstoffen

Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed in evenwicht houden. Dat komt omdat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. Het is daarom belangrijk voor diabetici om de inname van koolhydraten in de gaten te houden, omdat zij zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel.
Zoetstoffen, zoals aspartaam en stevia, kunnen diabetici helpen in hun eet- en drinkpatroon.

Lees verder

23 januari 2017

Niet alle studies zijn gelijkwaardig!

Zoetstoffen zijn veelvuldig wetenschappelijk onderzocht. Er bestaan veel verschillende soorten wetenschappelijke studies: van experimenten met proefdieren tot reviews van interventiestudies. Ze zijn echter niet allemaal evenwaardig. Voorzichtigheid is dus geboden voordat er conclusies worden getrokken!

Lees verder

10 januari 2017

Minder calorie├źn in producten met zoetstoffen

Tijdens de feestdagen genieten we van lekkere en vaak calorierijke voeding. In januari komt er een omslagpunt. We willen weer op ons gewicht gaan letten en sportschool abonnementen vliegen in deze eerste maand van het jaar over de toonbank. Maar naast voldoende beweging, speelt ook het beperken van de calorie-inname een belangrijke rol bij gewichtsverlies. Door het gebruik van zoetstoffen in voedingsmiddelen, kunnen het aantal calorie├źn worden beperkt.

Lees verder