menu

Actueel

15 augustus 2017

Consumentenmagazine Radar+: light frisdranken goed alternatief

Het programma Radar van omroep AVRO/TROS neemt consumentenvragen kritisch onder de loep. Deze zomer besteedde de omroep aandacht aan light frisdranken in haar consumentenmagazine Radar+. Zijn light frisdranken veilig, hoeveel glazen mag je er dagelijks van drinken en wat gebeurt er met je bloedsuikerspiegel. Een overzichtelijk artikel.

Lees verder

30 mei 2017

Zoetstof in de praktijk van de voedingsdeskundige

Zoetstoffen zijn geregeld onderwerp van gesprek. Zijn ze veilig? Hoeveel mag je er dagelijks van innemen? Word je er dik van? De voedingsdeskundige kan uitkomst bieden. Zij vertaalt de uitkomsten van bewezen onderzoek door naar de praktijk. Nederland Voedselland ging in gesprek met de voedselconsulent. Drinken zij zelf weleens light frisdrank, hoe adviseren zij over zoetstoffen in hun praktijk? Aan het woord zijn diëtisten Liesbeth Libbers, Stephanie Supprian, Marianne Mascini en gewichtsconsulente Petra Krijgsman.

Lees verder

28 mei 2017

Xylitol in Peijnenburg zero

Peijnenburg lanceerde onlangs een ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers: Peijnenburg Zero. In deze ontbijtkoek zit xylitol in plaats van suiker. Nederland Voedselland was benieuwd hoe een producent zijn keuze voor het toevoegen van een zoetstof maakt. Waarom kozen ze voor deze zoetstof? Directeur Rene Groen legt uit.

Lees verder