menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

14 november 2018

14 november Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag staat dit jaar geheel in het teken van Family & Diabetes. Het Internationaal Diabetes Fonds en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wil mensen met deze campagne bewust maken van de invloed die diabetes heeft op het gezin. Hoe kun je voorkomen dat iemand in je gezin diabetes type 2 krijgt, hoe herken je de symptomen en hoe kun je het beste zorgen voor een familielid dat diabetes heeft.

Meer dan 425 miljoen mensen in de wereld hebben diabetes. De meesten hebben diabetes type 2. Dit type diabetes is te voorkomen als iemand regelmatig beweegt, overgewicht tegengaat en er een gezonde leefstijl op na houdt. Zoetstoffen kunnen hierbij helpen. Ze verhogen niet alleen de bloedsuikerspiegel niet, ze geven ook geen calorieën. Handig voor als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.

Nieuw: infographic Diabetes & Zoetstoffen

Download onze nieuwste infographic: Diabetes & Zoetstoffen. Onze infographics zijn ook - zonder kosten - in gedrukte vorm verkrijgbaar. Stuur een mail naar info@zoetstoffen.nl o.v.v. uw adres en de gewenste aantallen. Bekijk ook onze andere infographics