menu
4 maart 2024

4 maart - Wereld Obesitas Dag

Op de voorpagina's van vandaag lezen we het bericht dat we steeds zwaarder worden. En hoewel Nederland het nog vrij aardig doet in vergelijking met andere Europese landen, wordt het wereldwijde probleem van overgewicht steeds groter. Op Wereld Obesitas Dag is er extra aandacht voor deze groeiende epidemie. Een dag om weer bewust te zijn van de risico's van overgewicht.

4 maart - Wereld Obesitas Dag

Obesitas is een ernstig gezondheidsprobleem dat wereldwijd toeneemt. Het brengt verschillende risico's met zich mee, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, en andere gezondheidscomplicaties. Op Wereld Obesitas Dag organiseren veel organisaties en gezondheidsinstanties evenementen, voorlichtingscampagnes en activiteiten om mensen aan te moedigen tot gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en bewustwording van hun gewicht.

Zoetstoffen helpen bij het verminderen van je dagelijkse calorie-inname
In de overgang naar gezondere keuzes bieden zoetstoffen een goed alternatief voor suiker. Denk daarbij aan het vervangen van een glas 'gewone' frisdrank (met suiker) voor een glas 'light-/zero (met zoetstof). In het eerste glas zitten ongeveer 100 kcal, in het tweede nagenoeg 0. Maar denk ook aan het suikerklontje in je koffie of thee. Als je deze vervangt voor een zoetje, heb je ook al direct caloriewinst. Opgeteld op een dag kun je aardig je calorie-inname verminderen. Lees er meer over in onze infographic 'Minder calorieën met zoetstoffen'.

Meer weten over overgewicht?
De website NPO-Kennis heeft een aantal interessante items over obesitas en overgewicht gemaakt.
En natuurlijk is er ook veel te lezen op de website van World Obesity Day 2024.