menu
28 november 2022

Achter de schermen in november

Onze agenda van afgelopen maand stond vol met boeiende afspraken buitenshuis.

Achter de schermen in november

Zo stonden wij op de Expo van het congres van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), waar meer dan 200 diëtisten naartoe waren gekomen. Altijd interessant om met de voedingsprofessionals in contact te komen en te horen hoe het in hun praktijk gaat. Welke vragen er leven, hoe zij zoetstoffen inpassen in het voorgeschreven dieet en waar ze tegenaan lopen. Heel inspirerend.
Een week later hielden we een presentatie voor een groep zeer geïnteresseerde studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). De bijeenkomst was georganiseerd door Studievereniging NOPFY, waar het Kenniscentrum Zoetstoffen partner van is. Op die avond waren er niet alleen studenten van de studie Voeding & Diëtetiek, maar ook van Fysiotherapie en Verpleegkunde die ons hun vragen stelden. We vertelden de zaal over de achtergrond van zoetstoffen, de veiligheid en de laatste stand van wetenschappelijke studies. Diëtist Hilal Buyukbas vertelde hoe zij in haar praktijk omgaat met zoetstoffen. En natuurlijk was er ook iets te proeven. Chocolademousse met zoetstoffen en een overheerlijke bosbessencake.
Tot slot was het ook heel erg leuk om mee te werken aan een interview van twee scholieren. Zij zijn bezig met hun profielwerkstuk en hadden voor het vak biologie sucralose als onderwerp gekozen. Naast wat praktijkexperimenten waren ze ook zeer geïnteresseerd naar wetenschappelijke studies over sucralose. En vooral in relatie tot de darmflora. Ze stelden goeddoordachte vragen en waren al een heel eind op weg. Uiteraard zijn we heel benieuwd naar de uitwerking van hun profielwerkstuk.