menu
3 juli 2024

Bijgewerkte NDF Voedingsrichtlijn Diabetes in nieuwe website

De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) heeft haar Voedingsrichtlijn Diabetes uit 2020 geactualiseerd. De aanbevelingen die daarin staan, zijn getoetst aan de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken. Hier kwamen geen nieuwe aanbevelingen uit voort, wel aanvullende antwoorden op vragen over voeding voor mensen met diabetes. Deze zijn allemaal terug te vinden op een gloednieuwe website. Uiteraard is er ook informatie over zoetstoffen op te vinden.

Bijgewerkte NDF Voedingsrichtlijn Diabetes in nieuwe website

Adviezen over voeding bij diabetes spreken elkaar vaak tegen. In de Voedingsrichtlijn Diabetes staan betrouwbare adviezen. De richtlijn is gemaakt door de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) in samenwerking met het Diabetesfonds. Met deze richtlijn kunnen voedingsprofessionals goede adviezen aan mensen met diabetes geven. Zo staan er in de richtlijn voedingspatronen die voor hen geschikt zijn. Bijvoorbeeld koolhydraatbeperkt, vetbeperkt, mediterraan en vegetarisch/veganistisch.

De richtlijn bespreekt ook de rol die zoetstoffen in het voedingspatroon van mensen met diabetes kunnen spelen. Zijn ze van invloed op de bloedsuikerspiegel? Is het beter om light-/zero frisdranken te drinken in plaats van gesuikerde frisdranken? Kijk voor de antwoorden op deze vragen op de nieuwe website van de Voedingsrichtlijn Diabetes

Website NDF Voedingsrichtlijn Diabetes