menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

30 oktober 2018

Bijna een vijfde van de koffiedrinkers gebruikt een zoetje in de koffie

Hoewel een derde van de koffie- en theedrinkers in het eerste Nationaal Koffie & Thee Onderzoek aangeeft niets in hun koffie of thee te gebruiken, doet 19% van de ondervraagden weleens zoetjes in de koffie en 13% in de thee. Suiker laat percentages van respectievelijk 26% en 20% zien. De nummer 1 positie bij koffie wordt ingenomen door melk en bij thee door honing.

Het grote voordeel van het vervangen van suiker of honing door een zoetje is dat je met een zoetje geen calorieën inneemt. En dat is wel zo prettig als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Daarnaast verhogen zoetjes de bloedsuikerspiegel niet en daar hebben mensen met diabetes baat bij. 

Eerste Nationaal Koffie & Thee Onderzoek

Uit het Koffie & Thee Onderzoek zijn overigens veel misverstanden naar voren gekomen. Zo wist maar 14% dat koffie en thee deel uitmaken van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Twee derde was niet op de hoogte van het feit dat koffie het lichaam niet uitdroogt. En een kwart wist maar dat groene thee, net als zwarte thee, theïne bevat. 

Meer weten?

Kijk op de website van Koffie & Thee Nederland of ga direct naar het eerste Nationaal Koffie & Thee Onderzoek