menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

25 juni 2019

Check de zoetstoffen in een product met de 'Kies ik gezond'-app

We krijgen weleens de vraag hoe je snel kunt zien of er zoetstoffen aan een product zijn toegevoegd. Wettelijk gezien moet dit altijd op het etiket vermeld staan. De fabrikant mag zelf kiezen tussen het vermelden van het E-nummer van de zoetstof of het opnemen van de officiële naam. Voor een consument kan dit wat verwarrend zijn. De 'Kies ik gezond'-app van het Voedingscentrum biedt uitkomst.

In de gratis app van het Voedingscentrum kun je namelijk in je profiel bij het tabje 'ingrediëntenchecker' aangeven naar welke ingrediënten je specifiek op zoek bent. Bijvoorbeeld 'toegevoegde zoetstoffen' of 'aspartaam'. Bij het scannen van de streepjescode zie je dan meteen of het door jouw opgegeven ingrediënt in het product aanwezig is. 

Voorbeeld - het scannen van een blikje frisdrank

      

Stel, je wilt weten of een bepaalde frisdrank zoetstoffen bevat. Nadat je in je profiel het zoekwoord 'zoetstoffen' hebt opgenomen, verschijnt er na het scannen van de streepjescode een scherm waarop te zien is dat het door jouw ingestelde ingrediënt in het product aanwezig is. Als je dan vervolgens 'ingrediënten' aantipt, dan is meteen zichtbaar welke zoetstoffen dit zijn. Uiteraard kun je ook producten checken op toegevoegd zout of gluten.

'Kies ik gezond'-app downloaden

De 'Kies ik gezond'-app van het Voedingscentrum is gratis te downloaden in Play Store en de App Store.

Meer informatie