menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

14 mei 2019

Kenniscentrum Zoetstoffen op Jaarcongres Gezonde Innovatie, 6 juni 2019 in Ede

Minder suiker in producten, leefstijl en omgeving. Hoe krijg je dat zo moeiteloos, lekker en gezond mogelijk voor elkaar? Daarover gaat het Foodlog-congres Gezonde Innovatie. Thema van dit jaar is suiker. Het Kenniscentrum Zoetstoffen is ook aanwezig. Niet alleen met onze informatiestand, maar ook met een bijdrage van onze expert Ismay Wiggers tijdens een van de paneldiscussies. Kom ook! Voedingsprofessionals krijgen via ons 50,- korting op het toegangsticket.

Doel van het congres is bezoekers informeren over en inspireren tot gezonde innovatie. Het congres behandelt aan de hand van drie hoofdthema’s de problematiek rondom suiker: het product zelf, de voedselomgeving waarin het wordt aangeboden en de leefstijl van consumenten. Bovendien brengt het ketenpartijen bijeen om samen de basis te leggen voor benodigde lokale level playing fields en nieuwe gezonde producten, die na het congres verder ontwikkeld kunnen worden.

6 juni 2019

10.00 – 18.00 uur

World Food Center / Akoesticum Ede

https://gezondeinnovatie.nl/

Programma

Keynote 

Maartje van den Berg (Rabobank)

Parallelle sessie 1 Product: nieuwe suikers of minder suikers?

Hier ligt de uitdaging: hoe haal je suiker uit koekjes, frisdranken en sauzen? Zijn kunstmatige zoetstoffen wel zo ongevaarlijk? Is herformulering wel afdoende mogelijk? Suikerreductie is leuk en aardig, maar bedrijven willen wel een lekker product blijven verkopen. Met oa. Ismay Wiggers (Kenniscentrum Zoetstoffen), Elke Schroevers (Coroos) en Kees de Graaf (WUR)

Parallelle sessie 2 Leefstijl: je leven inrichten met weinig suiker

Leefstijlverandering is het toverwoord. Iedereen moet minder suiker eten en drinken. Dat is nog helemaal niet zo eenvoudig in een huishouden met kinderen. Het begint met het alert worden op suiker. Suiker heeft tientallen schuilnamen, dus leer de sluipsuikers herkennen, ook in vruchtensappen en zuivelproducten. En is alle suiker hetzelfde? Met oa. Pascale Naessens (culinair auteur), Berry Kriesels (Omnigen) en Paul van der Velpen (Bureau Publieke Gezondheid)

Parallelle sessie 3 Voedselomgeving: het ontsuikeren van het aanbod

Natuurlijk is het niet alleen te veel suiker. Dik worden is een normale reactie van het lichaam op een abnormale omgeving. Overal word je verleid door zoet, maar ook door vet en zout, eten. Treinstations, benzinepompen, kantines: het ongezonde aanbod is enorm. Met oa. Nikolai Pushkarev (European Public Health Alliance) en Floor van Meer (UMC)

Schrijf je vandaag nog - met korting - in!

Voedingsprofessionals krijgen via het Kenniscentrum Zoetstoffen 50,- korting op een toegangskaart (volledig tarief: 195,-). U kunt op het inschrijfformulier aanvinken dat u via het Kenniscentrum Zoetstoffen naar het congres gaat, de korting wordt dan automatisch toegekend. Bent u geen voedingsprofessional, maar privé geïnteresseerd in het onderwerp, dan geldt sowieso een gereduceerd tarief voor u. Dit onderscheid wordt duidelijk als u naar de inschrijfpagina gaat. Graag tot ziens op 6 juni!