menu
7 augustus 2023

Luistertip: Podcast Gezondheid en Wetenschap - aflevering 43

In deze aflevering van het onafhankelijke platform Gezondheid en Wetenschap spreken de makers onder andere over de rapporten van de twee WHO-instanties die hebben gekeken naar de kankerverwekkendheid en veiligheid van aspartaam. Dit onderwerp komt de eerste 5 minuten aan bod. Ook daarna is het nog interessant om te luisteren, omdat er nog meer voedingsmiddelen worden besproken die de afgelopen tijd negatief in het nieuws zijn gekomen.

Luistertip: Podcast Gezondheid en Wetenschap - aflevering 43

Luister naar de podcast Gezondheid en Wetenschap, aflevering 43

Achtergrond van deze bron: Gezondheid & Wetenschap
Het Belgische onafhankelijke platform Gezondheid en Wetenschap heeft als doel patiënten en burgers te informeren met betrouwbare gezondheidsinformatie. Ongeveer 75% van de mensen krijgt via de media informatie over gezondheid. Naast zeer nuttige informatie over medisch-wetenschappelijk onderzoek zijn er ook vaak ongenuanceerde of verkeerde adviezen te lezen. Mensen raken erdoor in verwarring. Wat is waar en wat niet?

In opdracht van de Vlaamse Gemeenschap ontwikkelde het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) de onafhankelijke website Gezondheid en Wetenschap. De initiatiefnemers hebben als doel om onpartijdige, betrouwbare en toegankelijke informatie te geven over gezondheid, dat gebaseerd is op degelijk wetenschappelijk onderzoek of Evidence-Based Medicine (EBM). Het project Gezondheid en Wetenschap wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap en neemt geen advertenties op. Daarnaast ontvangt het platform projectfinanciering van het Rode Kruis-Vlaanderen en de Universiteit Antwerpen.