menu

Actueel

15 oktober 2020

8 tips om een etiket makkelijker te lezen

8 tips om een etiket makkelijker te lezen

Lekker koken, gezond eten. Maar hoe weet je welk product je het beste kunt kopen? Het etiket helpt je op weg! Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stelde 8 tips op om het etiket gemakkelijk te lezen.

Lees verder

28 september 2020

Nieuw! Podcast Zoetstoffen, feiten & fabels

Nieuw! Podcast Zoetstoffen, feiten & fabels

Luister nu naar onze eerste podcast. Alle vragen die je over zoetstoffen hebt, komen voorbij. Zijn ze slecht voor je gezondheid, maken ze je dik, worden je hersenen voor de gek gehouden en krijgen we er niet teveel van binnen? Is stevia beter dan sucralose en zijn zoetstoffen slecht voor je tanden? Hoe zit het eigenlijk? De podcast is heel gemakkelijk te beluisteren via de grote podcast-apps. Uiteraard gratis.

Lees verder

8 september 2020

Handige hulpmiddelen voor een gezonde leefstijl

Handige hulpmiddelen voor een gezonde leefstijl

Bewegen, letten op wat je eet en drinkt en het bereiden van gevarieerde, lichte maaltijden passen bij een gezonde leefstijl. Om je hierbij te helpen zijn er diverse handige hulpmiddelen als app te downloaden of online in te vullen. Probeer ze eens uit. Uiteraard gratis.

Lees verder

22 juli 2020

Nieuwe infographic Voedingswetenschap

Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De voedingswetenschap probeert die verbanden te ontrafelen om zo tot betrouwbare voedingsadviezen te komen. Voedingswetenschap is echter complex, omdat je met een grote hoeveelheid factoren te maken hebt: ieder mens zit fysiek en genetisch anders in elkaar, we wonen in verschillende omgevingen en hebben ieder een andere leefstijl en eetpatroon.

Lees verder