menu

Actueel

1 juni 2021

1 juli statiegeld op kleine frisdrankflesjes

1 juli statiegeld op kleine frisdrankflesjes

Light- en zerofrisdranken zitten - naast de grote petfles - ook in kleine flesjes.
Vanaf 1 juli 2021 zit hier €0,15 statiegeld op. Dat geldt trouwens ook voor waterflesjes en kleine flesjes van suikerhoudende frisdranken.
Je herkent de flesjes aan het nieuwe statiegeldlogo (zie afbeelding). Het doel van deze regeling is onder andere om het zwerfafval tegen te gaan.

Lees verder

19 april 2021

Nieuw! Infographic Zoetstoffen & het gebit

Nieuw! Infographic Zoetstoffen & het gebit

Van suikers is bekend dat ze gaatjes kunnen veroorzaken. Denk daarbij aan kristalsuiker, maar ook honing, agavesiroop of bijvoorbeeld kokosbloemsuiker. Maar hoe zit dat eigenlijk met zoetstoffen? Onze nieuwste infographic legt het uit.

Lees verder

12 april 2021

5 veelgestelde vragen over zoetstoffen

5 veelgestelde vragen over zoetstoffen

Om het aantal calorieën in ons voedsel te verminderen, mogen fabrikanten gebruik maken van zoetstoffen. Deze zoetstoffen vervangen dan de suiker in het product. Soms deels, soms helemaal. Dit gebeurt bijvoorbeeld sinds de jaren '80 al met frisdranken. Een glas gewone frisdrank bevat ongeveer 100 calorieën, een glas light-/zero frisdrank nagenoeg niets (0,3 calorieën). Over zoetstoffen bestaan veel misverstanden. Maar hoe zit het nu eigenlijk. Word je inderdaad dikker van zoetstoffen en welke is de beste? Zijn ze slecht voor onze gezondheid? We zetten de 5 meestgestelde vragen over zoetstoffen op een rij.

Lees verder