menu

Actueel

28 februari 2022

Infographics onder de loep

Infographics onder de loep

Als Kenniscentrum Zoetstoffen bieden we feitelijke informatie over zoetstoffen. Dit doen wij onder andere met onze infographics. Handig voor in de praktijk van de voedingsprofessional, maar uiteraard ook geschikt voor de consument die wat meer over zoetstoffen wil weten.
Maar wat wij helder vinden, is dat wel zo duidelijk voor onze lezers? Hoe komt onze infographic eigenlijk over? Wij vroegen ons onderzoeksbureau - Ruigrok Netpanel - onze infographic eens voor te leggen aan het Nederlands publiek.

Lees verder

4 februari 2022

4 februari - Wereld Kanker Dag

4 februari - Wereld Kanker Dag

Vandaag is het Wereld Kanker Dag. We staan dan wereldwijd met elkaar stil bij de ziekte kanker. Voor ons land geldt dat ongeveer 1 op de 3 Nederlanders in aanraking komt met deze ziekte.

Lees verder

24 januari 2022

NDF Toolbox Diabetes & ramadan staat online

NDF Toolbox Diabetes & ramadan staat online

De ramadan valt dit jaar in het voorjaar. Voor mensen met diabetes is deze vastenmaand altijd een behoorlijke uitdaging. Door de veranderingen in deze periode kan het zijn dat zij ontregeld raken. Vandaar dat de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) een handige toolbox Diabetes & ramadan voor voedingsprofessionals heeft gemaakt. Hiermee kunnen ze in gesprek gaan met hun diabetespatiënten die willen meedoen met de ramadan.

Lees verder

30 november 2021

EFSA herbevestigt veiligheid thaumatine

EFSA herbevestigt veiligheid thaumatine

In lijn met de Europese regelgeving heeft de Europese Commissie de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) gevraagd om alle levensmiddelenadditieven die vóór januari 2009 in de Europese Unie mogen worden gebruikt, waaronder zoetstoffen, opnieuw te evalueren. De herevaluatie van thaumatine maakt deel uit van dit proces.

Lees verder