menu

Actueel

22 oktober 2020

Waarom is er verwarring over de rol die zoetstoffen spelen bij gewichtsbeheersing en bloedsuikercontrole?

Het aantal mensen met overgewicht en diabetes blijft wereldwijd toenemen. Daarom spelen niet alleen gezondere voedingskeuzes een belangrijke rol, ook fabrikanten worden gevraagd hun producten anders samen te stellen (herformuleren) zodat deze minder calorieën bevatten. Zoetstoffen kunnen hierin ook een rol spelen. Ze geven een zoete smaak en bevatten geen calorieën.
Toch zien we tegenstrijdige wetenschappelijke literatuur over de effecten van zoetstoffen op gewichts- en glucoseregulatie. Welk bewijs moeten we vertrouwen? Een tweetal wetenschappers leggen het uit.

Lees verder

15 oktober 2020

8 tips om een etiket makkelijker te lezen

8 tips om een etiket makkelijker te lezen

Lekker koken, gezond eten. Maar hoe weet je welk product je het beste kunt kopen? Het etiket helpt je op weg! Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stelde 8 tips op om het etiket gemakkelijk te lezen.

Lees verder

28 september 2020

Nieuw! Podcast Zoetstoffen, feiten & fabels

Nieuw! Podcast Zoetstoffen, feiten & fabels

Luister nu naar onze eerste podcast. Alle vragen die je over zoetstoffen hebt, komen voorbij. Zijn ze slecht voor je gezondheid, maken ze je dik, worden je hersenen voor de gek gehouden en krijgen we er niet teveel van binnen? Is stevia beter dan sucralose en zijn zoetstoffen slecht voor je tanden? Hoe zit het eigenlijk? De podcast is heel gemakkelijk te beluisteren via de grote podcast-apps. Uiteraard gratis.

Lees verder

8 september 2020

Handige hulpmiddelen voor een gezonde leefstijl

Handige hulpmiddelen voor een gezonde leefstijl

Bewegen, letten op wat je eet en drinkt en het bereiden van gevarieerde, lichte maaltijden passen bij een gezonde leefstijl. Om je hierbij te helpen zijn er diverse handige hulpmiddelen als app te downloaden of online in te vullen. Probeer ze eens uit. Uiteraard gratis.

Lees verder