menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

21 januari 2020

Verfrissende recepten van Wereld Kanker Onderzoeks Fonds

Teveel suiker is niet goed voor de mens. Het kan zorgen voor overgewicht en dat is niet gezond. Het is een van de risicofactoren voor het krijgen van kanker. Het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds heeft daarom een leuk receptenboekje uitgegeven met heerlijke recepten om minder suiker te gebruiken. Er zitten ook recepten met zoetstoffen bij. Zoals het WKOF in dit receptenboekje aangeeft, verhogen zoetstoffen het risico op kanker niet. Probeer het eens uit!

Suiker maakt deel uit van een gezond voedingspatroon. Het is een stof die van nature in voeding, zoals fruit, mais, suikerbiet, maar ook in melk, granen en aardappels, voorkomt. Het wordt echter ook toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen, zoals koek, snoep. frisdranken en sappen. Dat geeft extra calorieën. Als u meer calorieën binnenkrijgt dan u verbrandt, dan wordt u zwaarder. Op den duur kan dit leiden tot overgewicht. 

Met dit receptenboekje wil het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds u inspireren minder suikerrijke dranken te drinken. De recepten bevatten dan ook geen toegevoegd suiker. Wel zijn er bij een aantal zoetstoffen toegevoegd.

Zijn zoetstoffen schadelijk?
Dit zegt het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds erover: Als alternatief voor suiker gebruiken fabrikanten vaak kunstmatige zoetstoffen als sacharine en aspartaam. Veel mensen denken dat deze stoffen het risico op kanker verhogen. Maar dit is niet waar. Als u zoetstoffen in normale hoeveelheden gebruikt, vormen ze geen gevaar voor uw gezondheid.

Receptenboekje: gratis downloaden