menu

De organisatie

Het Kenniscentrum Zoetstoffen (KCZ) is een initiatief van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ). De doelstelling van het Kenniscentrum Zoetstoffen is om informatie over zoetstoffen beter toegankelijk te maken en misverstanden uit de wereld te helpen op basis van wetenschappelijk onderbouwde feiten. 

Om de onafhankelijkheid van de site te waarborgen hebben we de tekst laten verifiëren door Dr. Henk F.J. Hendriks (Hendriks Nutrition Support for Business BV). Verder zijn er diverse experts aan het platform verbonden om de inhoud te waarborgen en om vragen van bezoekers van de website zo helder mogelijk te beantwoorden. De maandelijkse nieuwsbrief geeft zowel professionele voedingsdeskundigen als consumenten actuele informatie over zoetstoffen. Het Kenniscentrum Zoetstoffen is ook op social media actief Facebook, Twitter en LinkedIn).

Ook andere organisaties die belang hechten aan goede informatie over zoetstoffen kunnen participeren in de Stichting Kenniscentrum Zoetstoffen. U kunt contact opnemen via info@zoetstoffen.nl.