menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Kenniscentrum Zoetstoffen komt naar je toe

Iedereen kent ze wel, producten met zoetstoffen. Zero- en light frisdranken, zoetjes voor in de koffie of kauwgom. De consument gebruikt ze veelvuldig. Toch gaan er ook verhalen de ronde dat zoetstoffen gevaarlijk zijn. En dat terwijl ze in 6.000 voedingsmiddelen zitten en volkomen veilig zijn bevonden door de EFSA (European Food Safety Authority). Reden genoeg om alle misverstanden uit de wereld te helpen en ons te richten op de feiten. Daarom zijn we gestart met een campagne genaamd ‘Zoetstof is OK!’

‘Zoetstof is OK!’

De stand van ‘Zoetstof is OK!’ is ook in 2018 op diverse events door het hele land te bezoeken. We vertellen je op een laagdrempelige manier alles over zoetstoffen. Naast dat je er veel kunt lezen over zoetstoffen, kun je er ook zoetstoffen proeven, een zoetstoffencheck doen, je kennis testen door middel van een ‘feit of fabel’ spelletje en overheerlijke recepten meenemen om eens te koken of te bakken met zoetstoffen. En mocht je nog vragen hebben, dan zijn er medewerkers aanwezig om deze te beantwoorden. Het doel van ‘Zoetstof is OK!’ is om consumenten in contact te laten komen met zoetstoffen en hen zo goed mogelijk te informeren.

Tourschema 2018

Kom naar de stand van ‘Zoetstof is OK!’ op:

‘Zoetstof is OK!’ is een initiatief van het Kenniscentrum Zoetstoffen. Het Kenniscentrum is onderdeel van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ).