menu

Kenniscentrum Zoetstoffen komt naar je toe

Iedereen kent ze wel, producten met zoetstoffen. Zero- en light frisdranken, zoetjes voor in de koffie of kauwgom. De consument gebruikt ze veelvuldig. Toch gaan er ook verhalen de ronde dat zoetstoffen gevaarlijk zijn. En dat terwijl ze in 6.000 voedingsmiddelen zitten en volkomen veilig zijn bevonden door de EFSA (European Food Safety Authority). Reden genoeg om alle misverstanden uit de wereld te helpen en ons te richten op de feiten. Daarom zijn we gestart met een nieuwe campagne genaamd ‘Zoetstof is OK!’

‘Zoetstof is OK!’

De stand van ‘Zoetstof is OK!’ is op diverse events door het hele land te bezoeken. We vertellen je op een laagdrempelige manier alles over zoetstoffen. Naast dat je er veel kunt lezen over zoetstoffen, kun je er ook zoetstoffen proeven, een zoetstoffencheck doen en je kennis testen door middel van een ‘feit of fabel’ spelletje. En mocht je nog vragen hebben, dan zijn er medewerkers aanwezig om deze te beantwoorden. Het doel van ‘Zoetstof is OK!’ is om consumenten in contact te laten komen met zoetstoffen en zo goed mogelijk te informeren.

Tourschema 2017

Kom naar de stand van ‘Zoetstof is OK!’ op:

‘Zoetstof is OK!’ is een initiatief van het Kenniscentrum Zoetstoffen in samenwerking met Coca‑Cola Nederland. Het Kenniscentrum is onderdeel van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ).