Aardbeienkwarktaart
Dit recept voor een overheerlijke aardbeienkwarktaart is aangeboden door WW (Weight Watchers). Door de suiker deels door zoetstof te vervangen, wordt het aantal calorieën verminderd.

Bereiding:
Bereidingstijd: 225 min (waarvan 25 min. voorbereiding en 50 min. bereidingstijd)
- Splits voor het deeg 4 eieren en klop het eiwit stijf, houd de dooiers apart.
- Klop de eidooiers met 20 g suiker en 3 eetlepels water wit en romig.
- Meng 120 g volkorenbloem met 1 eetlepel bakpoeder, meng de eidooiers erdoor en schep daarna het eiwit er voorzichtig door.
- Doe het deeg in een, met bakpapier beklede, springvorm (Ø 26 cm) en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Klop 250 g slagroom op. Breng 700 g magere kwark op smaak met een paar druppels zoetstof en een paar druppels vanillearoma. Roer de slagroom erdoor
- Haal de taart uit de vorm, laat afkoelen en halveer horizontaal.
- Snijd voor de vulling 750 g aardbeien in stukjes en verdeel 2/3 daarvan over de onderste bodem.
- Verdeel 1/3 van het kwark-room mengsel over de aardbeien. Leg de tweede bodem erop en bestrijk de taart met de rest van de room.
- Zet de taart ca. 2 uur in de koeling. Bestuif voor het opdienen met 2 eetlepels cacaopoeder en garneer met de overgebleven aardbeien.
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 171,6 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 7,4 g 4,2 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 15,1 g
8,8 g |
Vezels | 2,2 g |
Eiwit | 9,3 g |
Zout | 0,4 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/