menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Aardbeigalettes met tagatose

Bereiding:

  1. Verwarm de oven tot 200°C.
  2. Breng de speltbloem, de ghee, het water en 60 g tagatose samen in een keukenrobot.
  3. Mix de ingrediënten tot deeg met behulp van de deeghaak. Duw het deeg samen in een bal.
  4. Dek het deeg af met plastiekfolie en koel het 30 minuten in de koelkast.
  5. Was de aardbeien, ontdoe van het kroontje en snijd ze doormidden.
  6. Neem het deeg uit de koelkast en leg het op een bebloemde ondergrond.
  7. Verdeel het in drie gelijke delen en rol het deeg tot drie cirkels. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de deegcirkels erop. Giet 1/3e van de aardbeiden in het middel van elke cirkel en laat een rand van 4 cm.
  8. Besprenkel de aardbeien met basilicum en de rest van de tagatose.
  9. Vouw de buitenrand van het deeg naar binnen en maak plooitjes om het te laten passen.
  10. Laat een opening in het midden.
  11. Bak gedurende 30 – 35 minuten.
  12. Serveer met opgeklopte sojaroom.