menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Appel-banaanmuffins

Zin in muffins? Deze appel-banaanmuffins bereid met havermout maak je in een handomdraai en het gebruik van zoetstof in plaats van suiker is het een verantwoord tussendoortje.

Bereiding:

Totale bereidingstijd: 60 min, waarvan 15 min. voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de appel, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp grof.
  3. Schil de banaan en pureer met kwark/plattekaas, havermout, melk, eieren, zoetstof, kaneel en bakpoeder.
  4. Schep de geraspte appel erdoor en laat ca. 10 minuten wellen.
  5. Schep het deeg in een siliconen muffinvorm voor 12 muffins.
  6. Bak ca. 35 minuten in de oven en serveer.

Bron: dit recept is afkomstig van de website van WW. Wil je weten hoeveel WW SmartPoints dit recept heeft, raadpleeg dan de WW website.