menu

Appel-perencake

Met deze heerlijke appel-perencake maak je de sier als je visite krijgt!

Recept - Appel-perencake

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Schil de appels en peren, snij in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij of schaaf in dunne plakjes.
  2. Klop de eieren met zoetstof schuimig. Voeg de boter, het vanillemerg, de bloem, het bakpoeder en de melk toe en roer erdoor. Doe de plakjes appel en peer erbij en schep er voorzichtig door. Doe het deeg in een met bakpapier beklede langwerpige cakevorm (30 cm lang) en bak ca. 55 minuten in de oven. Laat de cake ca. 20 minuten afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer.

Bron: dit recept is afkomstig van de website van WW. Wil je weten hoeveel WW SmartPoints dit recept heeft, raadpleeg dan de WW website.

 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie149,6 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
5,3 g
2,9 g
Koolhydraten
waarvan suiker
20,4 g
10,5 g
Vezels2,2 g
Eiwit4,2 g
Zout0,14 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.