Appel-perencake
Met deze heerlijke appel-perencake maak je de sier als je visite krijgt!

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Schil de appels en peren, snij in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij of schaaf in dunne plakjes.
- Klop de eieren met zoetstof schuimig. Voeg de boter, het vanillemerg, de bloem, het bakpoeder en de melk toe en roer erdoor. Doe de plakjes appel en peer erbij en schep er voorzichtig door. Doe het deeg in een met bakpapier beklede langwerpige cakevorm (30 cm lang) en bak ca. 55 minuten in de oven. Laat de cake ca. 20 minuten afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer.
Bron: dit recept is afkomstig van de website van WW. Wil je weten hoeveel WW SmartPoints dit recept heeft, raadpleeg dan de WW website.

Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 149,6 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 5,3 g 2,9 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 20,4 g
10,5 g |
Vezels | 2,2 g |
Eiwit | 4,2 g |
Zout | 0,14 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/