menu

Apple Crumble

Heerlijk als zoete lekkernij na de maaltijd. En heel makkelijk te maken. We kregen het recept van Canderel. De suiker in het recept is vervangen door hun bakproduct 'Canderel Bake!'.

Recept - Apple Crumble

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Laat de boter op een laag vuur in 10 minuten smelten en doe daar een beetje Canderel Bake! bij.
  3. Wil je nog wat extra smaak, voeg dan bijvoorbeeld een mengsel van geraspte citroenschil en een vanillestokje aan de appels toe.
  4. Bak de appels zodra de boter gesmolten is en zet ze daarna apart.
  5. Voor de crumble: meng de boter met de bloem, amandelpoeder, Canderel Bake! en wat citroenrasp tot een zanderig deeg.
  6. Neem 4 éénpersoons ovenschaaltjes, of één grote ovenschaal, schik de appels er in en bedek deze met de crumble.
  7. Bak 30 minuten in de oven op 180°C.

Tip: je kunt in plaats van amandelpoeder ook hazelnootpoeder gebruiken. Of hak hele amandelen fijn tot een licht poeder.

Canderel Bake! is onder andere te koop bij de supermarkten van Jumbo. Het gebruik is ook makkelijk. Staat er 100 gram suiker in een recept, dan kun je deze vervangen door 100 gram Canderel Bake! In Canderel Bake! zit de zoetstof steviolglycosiden (stevia), verder opgevuld met erythritol en maltitol. Calorieën: 100 gram Canderel Bake! bevat 26 kcal, tegenover 100 gram suiker dat 400 kcal bevat. Mooi meegenomen. Meer recepten met Canderel.