menu

Banaan-kokoscake

Ook weer zo'n leuk recept voor iets lekkers voor bij de koffie of thee. We kregen deze van Sweetlife Natural. De suiker in het recept is vervangen door de zoetstof xylitol en om het extra lekker te maken is er ook johannesbroodsiroop aan toegevoegd.

Recept - Banaan-kokoscake

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een browniebakvorm in. Bedek de bakvorm met bakpapier.
  2. Voeg alle ingrediënten behalve de noten toe aan de kom van de keukenmachine en mix tot alles is gemengd.
  3. Roer de gehakte noten erdoor en giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
  4. Versier met de noten en de kokos en bak 35 minuten. Controleer met een tandenstoker of de cake gaar is. Zo niet, verleng de baktijd dan met 5 minuten.
  5. Laat afkoelen op een rooster en snijd in vierkantjes.

De gebruikte zoetstofproducten in dit recept zijn van Sweetlife Natural. Deze zijn heel gemakkelijk bij de Jumbo of Picnic verkrijgbaar.

Deze heerlijke banaan-kokoscake is een zalig zoet tussendoortje. Maar is - ondanks de vervanging van suiker door zoetstoffen - niet calorievrij. 1 stukje bevat ongeveer 140 kcal.

Per stukMet zoetstof
Energie129,7 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
5,3 g
1,4 g
Koolhydraten14,1 g
Vezels1,6 g
Eiwit3,5 g
Zout0,2 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.