menu

Bananenbrood

Overheerlijk is dit bananenbrood volgens het recept van EverydayMarta.com. Zonder toegevoegde suiker, maar met sucralose. Volop verkrijgbaar in de supermarkt of gezondheidswinkels.

Recept - Bananenbrood

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe bloem, bakpoeder, kaneel en sucralose kristalpoeder in een kom en meng alles door elkaar.
  • Pel de bananen. Doe ze in een andere kom en plet ze met een vork. Voeg eieren, olie en vanille-extract toe en meng alles goed samen.
  • Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en meng alles tot een beslag.
  • Giet het deeg in een ingevette cakebakvorm.
  • Snij een extra banaan doormidden en leg die op het deeg (optioneel). Bak gedurende 40 minuten (prik met een satéprikker in het midden van het bananenbrood, als die droog uitkomt, is het klaar, anders laat je hem nog even verder bakken).

Energiewaarde per portie =  228 kcal

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie258,7 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
12,3 g
1,8 g
Koolhydraten
waarvan suiker
29,4 g
8,8 g
Vezels1,8 g
Eiwit4,3 g
Zout0,11 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.