Schandalig lekker zijn deze bramenmuffins. Een kunstje uit de keuken van foodblogger Ahlam Ouali, @marokkaansedietist. Zij wilde eens wat anders dan blauwe bessen in muffins. En dus zocht ze mooie bramen en voegde deze toe aan haar recept. De suiker verving ze door zoetstoffen. Wil je ook show stelen, probeer dan eens dit recept uit. Succes verzekerd!
Dit keer heb ik gebruik gemaakt van bramen, deze kan je perfect verwerken in je muffins. Tijdens het bakken knappen de bramen namelijk open waardoor de heerlijke zoete smaak in elke hap te proeven is. Doordat ik zoetstoffen heb gebruikt in plaats van suiker bevatten de muffins een stuk minder suikers en calorieën. En omdat ze zo skinny zijn kan je ze eten bij het ontbijt, bij een kopje koffie, als tussendoortje op werk of ze als traktatie op een kinderfeestje. Hieronder kun je zien wat de verschillen zijn tussen een bramenmuffin met suiker en de variant zonder deze toegevoegde suikers. De suikervrije bramenmuffin bevat minder kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten, vet en verzadigd vet. Daarnaast bevat de suikervrije variant meer voedingsvezels.
Normale bramenmuffin |
|
Voedingswaarden | Per portie |
Energie | 374 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 20,8 gram 3,4 gram |
Koolhydraten | 39 gram |
Voedingsvezels | 1,2 gram |
Eiwitten | 6,5 gram |
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|---|
Energie | 123 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 6,7 g 1,1 g |
Koolhydraten | 11 g |
Vezels | 2 g |
Eiwit | 3,3 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/