menu

Appeltaart met minder calorieën

Wat een fijn recept heeft blogster Sophie Charlier voor deze overheerlijke, traditionele appeltaart gemaakt. De smaak van een grootmoeders recept maar met minder calorieën!

Recept - Appeltaart met minder calorieën

Bereiding:

  1. Meng de eieren met het suiker-zoetstofmengsel. Voeg het vanillepoeder toe.
  2. Smelt de boter op een laag vuurtje en roer door het mengsel.
  3. Voeg de bloem, meng goed en laat even opzij.
  4. Schil de appels en haal de klokhuizen uit, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een appelboor.
  5. Snijd de appels in dunne plakjes.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  7. Leg een deel van de plakjes appel in de cakevorm en bedek met een laagje deeg. Herhaal deze operatie en eindig met het deeg.
  8. Bak in een hete oven op 150°C gedurende 40 minuten.

Per portie 245 kcal

 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie251,3 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
14,2 g
8,6 g
Koolhydraten
waarvan suiker
26,6 g
14,1 g
Vezels1,5 g
Eiwit3,5 g
Zout0,27 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.