menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Appeltaart met minder calorieën

Wat een fijn recept heeft blogster Sophie Charlier voor deze overheerlijke, traditionele appeltaart gemaakt. De smaak van een grootmoeders recept maar met minder calorieën!

Bereiding:

  1. Meng de eieren met het suiker-zoetstofmengsel. Voeg het vanillepoeder toe.
  2. Smelt de boter op een laag vuurtje en roer door het mengsel.
  3. Voeg de bloem, meng goed en laat even opzij.
  4. Schil de appels en haal de klokhuizen uit, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een appelboor.
  5. Snijd de appels in dunne plakjes.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  7. Leg een deel van de plakjes appel in de cakevorm en bedek met een laagje deeg. Herhaal deze operatie en eindig met het deeg.
  8. Bak in een hete oven op 150°C gedurende 40 minuten.

Per portie 245 kcal