Appeltaart met minder calorieën
Wat een fijn recept heeft blogster Sophie Charlier voor deze overheerlijke, traditionele appeltaart gemaakt. De smaak van een grootmoeders recept maar met minder calorieën!

Bereiding:
- Meng de eieren met het suiker-zoetstofmengsel. Voeg het vanillepoeder toe.
- Smelt de boter op een laag vuurtje en roer door het mengsel.
- Voeg de bloem, meng goed en laat even opzij.
- Schil de appels en haal de klokhuizen uit, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een appelboor.
- Snijd de appels in dunne plakjes.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Leg een deel van de plakjes appel in de cakevorm en bedek met een laagje deeg. Herhaal deze operatie en eindig met het deeg.
- Bak in een hete oven op 150°C gedurende 40 minuten.
Per portie 245 kcal
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 251,3 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 14,2 g 8,6 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 26,6 g
14,1 g |
Vezels | 1,5 g |
Eiwit | 3,5 g |
Zout | 0,27 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/