menu

Carrotcake

Heerlijke deze worteltaart zonder toegevoegde suikers. De zachte structuur, zoete smaak en de heerlijke kruidige smaak van de specerijen maakt een stukje worteltaart perfect voor een koude winterdag, maar uiteraard ook heerlijk op een zalige lentedag ;-). Dit fijne recept is van foodblogger en diëtist Ahlam Ouali (@marokkaansedietist).

Recept - Carrotcake

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte).
  2. Verhit een koekenpan en smelt de boter.
  3. Meng daarna de eieren, zoetstof, vanille aroma en gesmolten boter met elkaar. Mix de inhoud schuimig voor een aantal minuten.
  4. Rasp de wortel grof en voeg vervolgens de wortel en peccanoten toe aan het eimengsel. Voeg daarna de kaneel, zout en volkorenmeel langzaam toe totdat het goed is opgenomen. Voeg als laatst het bakpoeder toe en meng het goed door het mengsel met een spatel.
  5. Vet een bakblik in met wat boter en schep het beslag in het bakblik. Bak de worteltaart voor ongeveer 45 minuten gaar. Laat de worteltaart daarna minimaal 1 uur goed afkoelen.
  6. Maak ondertussen de topping. Mix de zachte boter met de Steviala Frost luchtig en voeg tijdens het mixen de roomkaas en vanille aroma toe.
  7. Verdeel de topping over de taart en garneer met wat peccannoten en geraspte wortel.
  8. Zet de taart voor het serveren voor ongeveer 15 minuten in de koelkast, zodat de topping kan uitharden.

Tips van dietist Ahlam Ouali

Met dit recept maak je de beste worteltaart. Maak de taart af met een heerlijke topping van een fris roomkaasglazuur. Ik was in feestelijke sferen en het leek mij leuk om een keer een stapeltaart (2 lagen) te maken. Mocht je de calorieëninname willen beperken dan kan je natuurlijk ook kiezen voor 1 laag. Dat is natuurlijk meer verantwoord! Hieronder kan je zien wat de verschillen zijn tussen een normale worteltaart en de suikervrije variant. De suikervrije worteltaart bevat minder kilocalorieën, vet, verzadigd vet en koolhydraten. Daarnaast bevat de normale worteltaart meer voedingsvezels en eiwitten.

Carrotcake (met suiker)

 

 

Voedingswaarden

Per portie (zonder glazuur)

Per portie (met glazuur, 1 laag)

Energie

612 kcal

710 kcal

Vet

waarvan verzadigd vet

49 gram

6 gram

57 gram

9,9 gram

Koolhydraten

58,6 gram

61,5 gram

Voedingsvezels

2,8 gram

2,8 gram

Eiwitten

10,2 gram

11,7 gram

 

 

Carrotcake (met zoetstoffen)

 

 

Voedingswaarden

Per portie (zonder glazuur)

Per portie (met glazuur, 1 laag)

Energie

302 kcal

379 kcal

Vet

waarvan verzadigd vet

22,2 gram

10 gram

29,8 gram

14,8 gram

Koolhydraten

17,4 gram

18,2 gram

Voedingsvezels

2,4 gram

2,4 gram

Eiwitten

7,8 gram

9 gram

Meer lekkere recepten van Ahlam Ouali? Volg haar Instagramaccount @marokkaansedietist

Veel bakplezier en lekker genieten!