menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Cheesecake met limoen en gember

Ontdek deze romige en verfrissende cheesecake. Overheerlijk en toch lekker licht. De gebruikte zoetstof tagatose poeder is gemakkelijk in de supermarkt verkrijgbaar.

Bereiding:

Smelt de boter. Maal de speculaaskoekjes tot poeder in de blender. In een kom, meng de speculaaskoekjes, gesmolten boter, kokossuiker en gember goed door elkaar. Bedek er de bodem van een springvorm (18 cm diameter) mee en druk goed aan. Zet in de koelkast.

Week de gelatine in koud water. Warm de room op in een pan maar laat niet koken. Voeg de tagatose poeder toe en roer goed totdat hij volledig gesmolten is. Knijp de gelatine uit en los ze op in de room. Roer het limoensap door de Griekse yoghurt. Voeg de room bij de yoghurt en roer tot een glad mengsel met een houten lepel. Giet het yoghurt mengsel op de speculaasbodem en laat minstens 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Geniet ervan!