menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Chocolade Valentijnsmuffins

Heerlijk om je geliefde mee te verwennen, maar ook heel leuk om iemand zomaar eens mee te verrassen, deze overheerlijke chocolade Valentijnsmuffins. Een supermakkelijk recept van foodblogger Oanh.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180c.
  2. Smelt de chocolade au bain marie.
  3. Meng alle ingrediënten behalve de ingrediënten van de topping tot een egaal beslag, maar houd een beetje chocolade over voor de versiering.
  4. Verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes en bak de muffins 25 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping door de roomkaas te mengen met de kleurstof, sukrin en vanille.
  6. Doe het mengsel in een spuitzak en leg het aan de kant.
  7. Maak van het resterende gesmolten chocolade leuke vormpjes op bakpapier en leg het in de koelkast zodat het kan uitharden.
  8. Versier de muffins als ze klaar en afgekoeld zijn met de topping en de chocoladevormpjes.
  9. Een fijne Valentijnsdag allemaal!

Wil je nog meer lekkere en gemakkelijke koolhydraatarme recepten van Oanh proberen, ga dan naar haar website Oanh's Kitchen of volg haar op Facebook. Ze schreef ook 5 kookboeken boordevol heerlijke recepten.