menu

Chocoladecake met rode biet

Dit is een heel bijzondere cake! In het recept van deze cake zit namelijk geen suiker, maar wel rode biet die voor een zoete, zachte toets zorgt. Zo hoef je niet te veel vetstof toe te voegen, en ben je toch verzekerd van een hemelse smaak.

Recept - Chocoladecake met rode biet

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng stevia, speltbloem, bakpoeder en cacaopoeder.
  3. Meng in een andere kom rode biet, olijfolie, water en ei.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  5. Vet de cakevorm in met bakspray en verdeel het beslag over de vorm.
  6. Bak gedurende 45 minuten in de oven.
  7. Laat de cake 20 minuten afkoelen.
  8. Besprenkel met de tagatosepoeder om af te werken.
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie83,6 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
2,8 g
0,7 g
Koolhydraten
waarvan suiker
12,1 g
1,3 g
Vezels1,7 g
Eiwit2,1 g
Zout0,13 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.