menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Chocolademousse

Deze chocolademousse bevat aanzienlijk minder calorieën dan haar gesuikerde zusje. In dit traditionele recept van Sophie Charlier van Tomate-Cerise is de suiker vervangen door de zoetstof tagatose. Eet smakelijk!

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade en de boter op een laag vuur of “au bain-marie”. 
  2. Scheid de eierdooiers van het wit. 
  3. Klop de eiwitten goed stijf. 
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers en de suiker toe. Meng goed. 
  5. Spatel de eiwitsneeuw luchtig in 3 keer onder de mousse.  
  6. Zet minstens 2 uur in de koelkast voordat je de mousse serveert. 

Energiewaarde per portie = 220 kcal

6 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie) 

Met dank aan zoetstoffen.eu: