Probeer dit bijzondere ovengerecht eens: courgette-cacaoschnitt. Laag in calorieën door het gebruik van zoetstof.
Bereidingstijd: 75 min. (waarvan voorbereiding ca. 20 min.)
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en rasp de courgette, doe in een keukendoek en druk het overtollige vocht eruit. Klop de boter met de zoetstof schuimig en klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de melk, de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder toe en roer door. Schep de geraspte courgette erdoor.
Leg een bakframe (ca. 20 x 25 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat, vul met het deeg en bak ca. 35 minuten in de oven. Laat de schnitt ca. 20 minuten afkoelen en serveer.
Dit recept is afkomstig van WW. Wil je meer weten over het WW SmartPoints van dit recept raadpleeg dan de website van WW.
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|---|
Energie | 104 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 7,2 g 4,4 g |
Koolhydraten | 7,2 g |
Vezels | 0,8 g |
Eiwit | 2,6 g |
Zout | 0,08 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/