menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Crème brûlée

Crème brûlée betekent letterlijk 'gebrande room'. Dit zalige custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekaramelliseerde laag zoetigheid is afkomstig uit Oanh's Kitchen.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng alle ingrediënten met een mixer samen tot een glad mengsel en giet het in 3 ovenbestendige kleine schaaltjes.
  3. Doe de schaaltjes in een groot ovenschaal en doe daar heet/kokend water in tot net onder de randjes van de kleine ovenschaaltjes.
  4. Bak de crème brûlée af in de oven voor 40 minuten.
  5. Laat het dan in de koelkast verder uitharden voor minimaal twee uur en sprenkel er dan de Sukrin gold overheen.
  6. Brand de bovenkant met een brander bruin of doe de crème brûlée even onder de grill totdat hij bruin is geworden.
  7. Leg er wat heerlijk fruit bovenop.

Genieten!

Meer recepten van Oanh's Kitchen via haar website of bezoek haar facebookpagina of via instagram.