menu

Cupcake met zoetstof

Kinderfeestje? Trakteren? Vervang de suiker eens een keer door een zoetstof. Dat scheelt al gauw zo’n 40 kcal per cupcake! Mooi meegenomen!

Recept - Cupcake met zoetstof

Bereiding:

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. 
  2. Mix alle ingrediënten tot een luchtig beslag op lage stand van de mixer gedurende 3 minuten door. Mix niet te lang, want dan worden de cupcakes niet meer lekker luchtig. 
  3. Verdeel het beslag over de cupcake papiertjes en plaats de bakplaat 18-20 minuten in de oven. 
  4. Zodra de oven klaar is en de cupcakes gaar zijn, haal je de cupcakes voorzichtig uit de bakvorm en plaats je ze op een rooster om af te koelen. Dit zorgt er voor dat de cupcake papiertjes niet loslaten van de cupcakes. 

Per cupcake: 100 kcal

De cupcakes zijn een week houdbaar in een afgesloten trommel. Je kunt ze ook invriezen, dan kun je ze 3 maanden lang in de vriezer bewaren. De tagatesse zoetstof is verkrijgbaar in de grotere supermarkt. In het algemeen kun je een bepaalde hoeveelheid suiker voor de helft door tagatesse poeder vervangen. Dit recept is gemaakt door Just Love Cakes van Mandy Both uit Schiedam (www.justlovecakes.nl).

 

 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie133,5 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
9,5 g
5,7 g
Koolhydraten
waarvan suiker
11,8 g
2,4 g
Vezels1,3 g
Eiwit2,2 g
Zout0,18 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.