Curry-kokossoep
Een overheerlijke romige soep met subtiele Aziatische smaken voor herfstige dagen. Met dank aan culinair blogster Marta Majewska – Everyday Marta!

Bereiding:
- Verhit olie in een pan.
- Voeg ui toe en bak op zacht vuur totdat het glazig wordt.
- Voeg currypoeder, chilipoeder, stevia en vissaus toe.
- Roer en bak nog 2 minuten.
- Giet bouillon in de pan.
- Voeg kokosmelk toe.
- Doe de wortels en de courgette in de pan.
- Voeg citroengras toe.
- Breng aan de kook en laat de soep op middelhoog vuur 15 min koken totdat de groente gaar is.
- Haal citroengras uit de pan.
- Schep de soep in kommen.
- Werk af met in ringetjes versneden rode peper en koriander.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 255 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 17,3 g 9,3 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 16,9 g
4,5 g |
Vezels | 5,3 g |
Eiwit | 5,8 g |
Zout | 3,11 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/