menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Curry-kokossoep

Een overheerlijke romige soep met subtiele Aziatische smaken voor herfstige dagen. Met dank aan culinair blogster Marta Majewska – Everyday Marta!

Bereiding:

  1. Verhit olie in een pan.
  2. Voeg ui toe en bak op zacht vuur totdat het glazig wordt.
  3. Voeg currypoeder, chilipoeder, stevia en vissaus toe.
  4. Roer en bak nog 2 minuten.
  5. Giet bouillon in de pan.
  6. Voeg kokosmelk toe.
  7. Doe de wortels en de courgette in de pan.
  8. Voeg citroengras toe.
  9. Breng aan de kook en laat de soep op middelhoog vuur 15 min koken totdat de groente gaar is.
  10. Haal citroengras uit de pan.
  11. Schep de soep in kommen.
  12. Werk af met in ringetjes versneden rode peper en koriander.

Eet smakelijk!