menu

Curry-kokossoep

Een overheerlijke romige soep met subtiele Aziatische smaken voor herfstige dagen. Met dank aan culinair blogster Marta Majewska – Everyday Marta!

Recept - Curry-kokossoep

Bereiding:

  1. Verhit olie in een pan.
  2. Voeg ui toe en bak op zacht vuur totdat het glazig wordt.
  3. Voeg currypoeder, chilipoeder, stevia en vissaus toe.
  4. Roer en bak nog 2 minuten.
  5. Giet bouillon in de pan.
  6. Voeg kokosmelk toe.
  7. Doe de wortels en de courgette in de pan.
  8. Voeg citroengras toe.
  9. Breng aan de kook en laat de soep op middelhoog vuur 15 min koken totdat de groente gaar is.
  10. Haal citroengras uit de pan.
  11. Schep de soep in kommen.
  12. Werk af met in ringetjes versneden rode peper en koriander.

Eet smakelijk!

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie255 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
17,3 g
9,3 g
Koolhydraten
waarvan suiker
16,9 g
4,5 g
Vezels5,3 g
Eiwit5,8 g
Zout3,11 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.