Deze heerlijke frambozencheesecake van de Marokkaanse diëtist, Ahlam Ouali, is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook nog eens minder koolhydraten én minder suiker. Als zoetstof heeft ze stevia gebruikt. Ze vertelt er bij hoe zij het bakken met zoetstoffen ervaart. Heb je een vraag? Laat het haar weten via haar instagrampagina @marokkaansedietist.
Bodem
Frambozencoulis
Cheesecake
'Vandaag krijgen jullie een echt pareltje voorgeschoteld: een koolhydraatarme cheesecake! Deze cheesecake is perfect voor verjaardagen of bijzondere gelegenheden. Een traditionele cheesecake bevat erg veel koolhydraten. Om toch verantwoord te kunnen genieten experimenteer ik vaak met zoetstoffen. Hierbij is het voor mij erg belangrijk dat je de bittere nasmaak van zoetstoffen niet kan proeven. Hiernaast kies ik voor een amandelbodem (op basis van amandelmeel) en heb ik gebruik gemaakt van ‘Stevia Kristal Sweet’ van Steviala.
Zoetstoffen kunnen worden gebruikt wanneer je minder suikers en kilocalorieën wil gebruiken, maar wel een zoete smaak wilt ervaren. Hieronder kan je zien wat de verschillen zijn tussen een traditionele cheesecake en een koolhydraatarme cheesecake. Wat duidelijk naar voren komt is dat een koolhydraatarme cheesecake minder energie (kcal) en koolhydraten bevat en meer vet en vezels dan een traditionele cheesecake.
Veel bakplezier!'
Traditionele cheesecake |
|
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
Energie | 450 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 32,5 gram 19,5 gram |
Koolhydraten | 31 gram |
Vezels | 0,5 gram |
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 371 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 33,1 g 17,5 g |
Koolhydraten | 7,5 g |
Vezels | 2 g |
Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi.
Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem.
Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/