menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Engelse trifle met bosfruit en quinoa

Gemakkelijk vooraf te maken, eenvoudig en gegarandeerd een succes: deze Engelse trifle! Dit overheerlijke dessert bestaat uit meerdere laagjes die je in een glas of glazen kom doet. Normaal is de onderste laag een plakje cake, maar in dit recept gebruik je quinoa. Ook de suiker is vervangen door een zoetstof. Minder calorieën dus.
Het recept is afkomstig van de website van het Diabetesfonds. Hier zijn nog veel meer lekkere recepten te vinden: https://www.diabetesfonds.nl/recepten.

Bereiding:

Was de quinoa met ijskoud water. 

Breng 250 ml water aan de kook in een pannetje. 

Wanneer het water borrelt, verlaag het vuur en voeg de quinoa toe. 

Kook dit 15 minuten op laag vuur . 

Zet het vuur uit en laat het afkoelen. 

Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom en voeg wat kaneel toe. 

Verhit in een pan amandelmelk in 3 minuten. Voeg 20 druppels zoetstof toe en laat dit afkoelen. 

Om te serveren: voeg 3 eetlepels quinoa toe in een glazen kom, daarna een laagje amandelmelk, de blauwe bessen, magere kwark en frambozen. Herhaal dit totdat het kommetje is gevuld. 

Ter decoratie: Doe er wat blauwe bessen en een beetje geraspte kokos over.

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 13,6 g
waarvan suikers 3,0 g
Vet 2,2 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 4,2 g
Vezels 2,2 g
Groente -
Kcal 96
Zout 0,14 g

bron: https://www.diabetesfonds.nl/recepten/trifle-van-blauwe-bessen-en-quinoa