menu

Feta salade met aardbeien en balsamico dressing

Maak deze heerlijke salade eens met zoetstof gezoete pecannoten. De suiker of honing die je misschien normaal gesproken aan je dressing toevoegt, is ook vervangen door een zoetstof. Al met al toch iets minder calorieën, maar wel lekker zoet. Natuurlijk kun je de zoetstof ook achterwege laten en voor een zoetere smaak iets meer vruchten aan de salade toevoegen. Maar net wat je voorkeur heeft.

Recept - Feta salade met aardbeien en balsamico dressing

Bereiding:

  1. In een kleine pan, zet de stevia op een laag vuur. Wacht tot de stevia begint te smelten, voeg dan de pecannoten toe en roer ze tot ze met een laagje bedekt zijn. Spreid ze op uit op bakpapier en laat ze afkoelen.
  2. Meng de balsamico, olijfolie en stevia in een kleine mengkom.
  3. Verdeel de spinazie over het bord. Was de aardbeien, ontdoe ze van het kroontje en snijd ze doormidden. Verdeel de aardbeien over de spinazie. Verkruimel de feta er bovenop, voeg de pecannoten toe en werk af met de dressing.

Vloeibare zoetstof

Vloeibare zoetstof is te koop in de supermarkt of bij gezondheidswinkels, zoals Holland & Barrett, de Kruidentuin of Eko Plaza . Veel mensen gebruiken vloeibare stevia, bijvoorbeeld die van Green Sweet Stevia of Steviala, maar ook vele andere merken zijn te koop in de gezondheidswinkels. Vrijwel alle merken zijn geschikt om ook op hogere temperaturen te gebruiken, maar check voor de zekerheid het etiket of vraag advies in de winkel. Sommige mensen vinden stevia wat bitter of naar drop smaken. Dan zijn er tal van andere vloeibare zoetstoffen te koop, waarin andere zoetstoffen dan stevia zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld die Natrena Vloeibaar of Canderel Vloeibaar waar in beide cyclamaat en sacharine zijn toegevoegd. Deze producten zijn veelal in de supermarkt verkrijgbaar. 

Per portieMet zoetstof
Energie777,3 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
71,7 g
15,5 g
Koolhydraten12,6 g
Vezels6,7 g
Eiwit14,9 g
Zout1,4 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.