menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Friszure appelsorbet met een zoete twist

Heerlijk voor op een nazomerse dag: een zelfgemaakte appelsorbet met aardbeiensaus. Een recept uit de keuken van Marieskookwereld uit Eindhoven.

Bereiding:

  1. Was de appels, verwijder de klokhuizen en de pitjes en snijd in kleine blokjes.
  2. Vermeng met uitgeperste citroen, kaneel en 2 eetlepels zoetstof. Zet het voor 3 uur in de vriezer.
  3. Haal het uit de vriezer en pureer met een staafmixer of mixer het geheel tot een nog enigszins ruw geheel.

AARDBEIENSAUS: doe de aardbeien samen met het sap van 1 sinaasappel, en 30 gram zoetstofĀ bij elkaar in een kom en blender het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Indien de saus te dik blijft, giet er een scheutje water bij. Heerlijk bij de appelsorbet.

Marieskookwereld is te vinden op Facebook (@marieskookwereld) en via www.marieskookwereld.nl. Ze heeft ook een heerlijke receptenboek uitgebracht.