Wat mag er niet ontbreken op het Sinterklaasfeest: Pepernoten! Blogster Linda Venrooij, moeder van een tweeling, maakte dit heerlijke recept voor glutenvrije én koolhydraatarme pepernoten. Leuk om samen met je kind(eren) te maken!
Met de producten van Sukrin kun je gemakkelijk lekkernijen bakken. Volgens Linda is er nauwelijks verschil in smaak tussen deze kruidnoten en de 'gewone' met suiker. Wel zoet, maar minder calorieën, omdat er in zoetstoffen geen calorieën zitten. 'De zoetstof van Sukrin die we voor de kruidnoten hebben gebruikt, kunnen wij perfect gebruiken voor andere toepassingen in ons dagelijks leven: in recepten zoals dus de koolhydraatarme kruidnoten die we gemaakt hebben, maar bijvoorbeeld ook in de Griekse yoghurt die mijn man iedere ochtend eet in zijn koolhydraatarme dieet. Een beetje zoetstof maakt die Griekse yoghurt een stuk lekkerder! Ook Daan en Jesse vinden een lepeltje Sukrin zoetstof in de yoghurt erg lekker. Voor kids is het wat dat betreft ook nog eens een lekker en gezonde vervanger van suiker. Kortom: een superfijn product voor hele diverse toepassingen.', aldus Linda.
Voedingswaarden | Per pepernoot |
---|---|
Energie | 16,9 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 1,1 g 0,6 g |
Koolhydraten waarvan suiker waarvan polyolen | 1,1 g
0,2 g 0,6 g |
Vezels | 0,3 g |
Eiwit | 1,1 g |
Zout | 0,01 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/