Ook deze pepernoten zijn heerlijk rondom de verjaardag van de Goedheiligman. Het recept is van voedingscoach Evelien Mertens. Deze kruidnoten zijn niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij, vegan en geschikt voor diabetici vanwege de lage glycemische index. De suiker heeft ze vervangen door de zoetstof sucralose. Heel leuk om te maken!
En wil je nu lekkere chocolade-pepernoten?
Smelt dan de chocolade au bain-marie in een pannetje. Haal de kruidnoten met 2 vorken door de chocola en leg ze op een velletje bakpapier. Laat ze afkoelen en wacht tot ze uitgehard zijn. Wil je ze ook nog met iets gezelligs versieren, leg dit dan op de pepernoot voordat de chocola is hard geworden, dan blijft het goed zitten.
Zoetstof
In plaats van suiker heeft Evelien Rio Sucralose in dit recept gebruikt. Dit product heeft een suikerachtige smaak. Je kunt het goed verhitten en is zeer geschikt om mee te koken en bakken. Het bevat geen calorieën en heeft geen effect op de bloedsuiker- en insulinespiegel. En het is ook nog eens makkelijk te koop, o.a. bij Jumbo en AH.
Deze enthousiaste voedingscoach, vitaliteitstrainer en personal- & groepscoach helpt je bij het realiseren van je doelen door je mindset en je gedrag te veranderen. Neem eens een kijkje op haar website. Er staan ook heerlijke recepten op. Je kunt haar ook volgen op Instagram, Facebook en op YouTube. Inspirerend!
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/