De dagen worden weer wat korter, warme dekentjes en dikke sokken halen we uit de kast. Hét moment om ook iets lekkers te bakken voor bij een kopje koffie of thee. Probeer deze havermoutcake eens.
De gebruikte zoetstof voor dit recept is Sweetlife Xylitol. Dit product is te koop bij o.a. Jumbo, gezondheidswinkels of via Picnic. Uiteraard is het ook mogelijk om een ander zoetstofproduct in dit recept te gebruiken. In het oorspronkelijke recept is 175 gram suiker gebruikt. Deze kan 1-op-1 worden vervangen door Sweetlife Xylitol. Gebruikt u een ander zoetstofproduct, raadpleeg dan voor de dosering het advies op de verpakking.
Genieten!
Kcal/100g | Gewicht in recept | Kcal in hele taart (12 punten) | Kcal in punt | |||
Zelfrijzend bakmeel | 340 | 100 | 340 | 28 | ||
(Poeder) Suiker | 400 | 185 | 740 | 62 | ||
Havermout | 380 | 150 | 570 | 48 | ||
Boter | 740 | 150 | 1110 | 93 | ||
Citroensap | 50 | 15 | 8 | 1 | ||
Kaneel | 300 | 6 | 18 | 2 | ||
1 ei | 160 | 60 | 96 | 8 | ||
2882 | 240 | |||||
Kcal/100g | Gewicht in recept | Kcal in hele taart (12 punten) | Kcal in punt | |||
Zelfrijzend bakmeel | 340 | 100 | 340 | 28 | ||
(Poeder) Xylitol | 240 | 185 | 444 | 37 | ||
Havermout | 380 | 150 | 570 | 48 | ||
Boter | 740 | 150 | 1110 | 93 | ||
Citroensap | 50 | 15 | 8 | 1 | ||
Kaneel | 300 | 6 | 18 | 2 | ||
1 ei | 160 | 60 | 96 | 8 | ||
2586 | 215 | |||||
In deze havermoutcake is gebruik gemaakt van de zoetstof xylitol. Xylitol behoort tot de polyolengroep. Polyolen komen van nature ook in groente en fruit voor, denk daarbij aan champignons of bijvoorbeeld abrikozen en pruimen. Een van de eigenschappen van polyolen is dat ze kunnen zorgen voor winderigheid of diarree. Gebruik er daarom niet teveel van. Dit verschilt overigens per persoon. Ook in kauwgom of bijvoorbeeld suikervrije snoepjes zit vaak xylitol verwerkt. Zit er meer dan 10% polyolen in het product, dan is de fabrikant verplicht om een waarschuwing op het etiket te plaatsen. Ben je gevoelig voor polyolen, raadpleeg dan altijd even het etiket.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/