menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Kokos Limoentaart

Oanh's Kitchen maakte deze heerlijke taart die niet in de oven hoeft! Heerlijk fris en een feestje om er buiten in het zonnetje van te genieten. Een vleugje kokos, vanille en het frisse van limoen. Om de taart een groen tintje te geven, gebruikte Oanh een groene kleurstof, die je ook heel goed kunt gebruiken om smoothies, baksels en ander lekkers mee te kleuren. Kopje koffie of thee erbij en genieten maar!

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm. (gebruik eventueel bakpapier om de springvorm mee te bekleden)
  2. Laat de bodem minimaal 2 uur in de koelkast staan.
  3. Maak ondertussen de vulling door de roomkaas luchtig te mixen met de kokosmelk, sukrin, vanille, limoenrasp en limoensap.
  4. Verdeel het mengsel in tweeën,  voeg bij 1 mengsel de kleurstof toe en zet het in de koelkast
  5. Week de gelatineblaadjes in koud water wanneer de bodem 2 uur in de koelkast heeft gestaan.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 3 el heet water.
  7. Verdeel de opgeloste gelatine over de 2 vullingmengsels en giet eerst het mengsel zonder kleurstof en vervolgens het mengsel met kleurstof over de taartbodem.
  8. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven en garneer de taart tot slot met plakjes limoen.

Geniet! 

Meer recepten van Oanh's Kitchen maken? Bezoek haar website, Facebook- of Instagrampagina eens.