Verras je gasten met deze sprankelende paaseieren op je brunchtafel. Een recept van foodblogster Marta Majewska (everdaymarta.com).
Meng Griekse yoghurt, kokospoeder, tagatosepoeder en agavesiroop. Vul de lege eierschelpen met het mengsel. Pel de mango en schep er voorzichtig 6 bolletjes uit met een meloenschepje. Zet de mangobolletjes bovenop het mengsel. Werk af met een beetje kokospoeder.
*Eierschalen voorbereiden: Prik met een kurkentrekker een gaatje in de bovenkant van het ei. Breek kleine stukjes schelp naar buiten totdat het gat groot genoeg is om het ei leeg te maken. Laat de eieren leeg lopen. Breek de eierschalen voorzichtig verder met je handen tot ze volledig open zijn. Spoel ze met lopend water en leg ze vervolgens in een kom met zout water (1 liter heet water met 3 eetlepels zout). Na een half uur spoel je de eierschalen met azijn en daarna met water. Laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier.
Tagatosepoeder is onder andere te koop van het merk Tagatesse van Damhert, online en bij Plus supermarkt.
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|---|
Energie | 91,7 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 5,2 g 3,7 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 8,7 g
8,2 g |
Vezels | 1,3 g |
Eiwit | 2,0 g |
Zout | 0,12 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/