menu

Kokos-mango eieren

Verras je gasten met deze sprankelende paaseieren op je brunchtafel. Alleen de eierschaal komt van het ei, de rest zijn andere ingrediënten.

Recept - Kokos-mango eieren

Bereiding:

  1. Meng Griekse yoghurt, kokospoeder en tagatosepoeder
  2. Vul de lege eierschalen met het mengsel
  3. Pel de mango en schep er voorzichtig 6 bolletjes uit met een meloenschepje
  4. Zet de mangobolletjes bovenop het mengsel. Werk af met een beetje kokospoeder

*Eierschalen voorbereiden
Prik met een gaatje in de bovenkant van het ei. Breek kleine stukjes schelp naar buiten totdat het gat groot genoeg is om het ei leeg te maken. Laat de eieren leeg lopen. Gebruik het eiwit en eigeel voor een heerlijke omelet met groenten of roerei met fijne kruiden.
Breek de eierschalen voorzichtig verder met je handen tot ze volledig open zijn. Spoel ze met lopend water en leg ze vervolgens in een kom met zout water (1 liter heet water met 3 eetlepels zout). Na een half uur spoel je de eierschalen met azijn en daarna met water. Laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier. 

Zoetstofpoeder
In de supermarkten zijn diverse merken zoetstofpoeder te koop. Ze staan in het schap bij de gewone suiker. Ze zijn er op basis van stevia, sucralose, tagatose of bijvoorbeeld sacharine. Alle zoetstoffen zijn veilig te gebruiken. De smaak kan alleen verschillen.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie91,7 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
5,2 g
3,7 g
Koolhydraten
waarvan suiker
8,7 g
8,2 g
Vezels1,3 g
Eiwit2,0 g
Zout0,12 g