Kokos-vanille ice latte
Minder toegevoegde suikers? Dit dessert van foodie, Everyday Marta, is een bijzonder lekker en smeuig ice coffee-recept, waarbij de suiker is vervangen door zoetstoffen.

Bereiding:
- Laat de espresso koffie volledig afkoelen.
- Doe kokosmelk en tagatosepoeder in een pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open, leg het in de kokosmelk.
- Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Laat volledig afkoelen (de melk mag nog 1 week in de koelkast bewaard worden).
- Meng het goed voordat je het gaat gebruiken.
- Vul 2 glazen met ijsklontjes. Giet de koude koffie erover. Voeg de kokosmelk toe. Meng goed en geniet!
206 kcal per glas - 15 g minder suiker per glas (t.o.v. een gesuikerde versie)
Voedingswaarden | Per persoon/portie |
---|
Energie | 206 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 18,6 g 16,1 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 9,8 g
4,0 g |
Vezels | 1,8 g |
Eiwit | 2,4 g |
Zout | 0,04 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/