menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Kokos-vanille ice latte

Minder toegevoegde suikers? Dit dessert van foodie, Everyday Marta, is een bijzonder lekker en smeuig ice coffee-recept, waarbij de suiker is vervangen door zoetstoffen.

Bereiding:

  1. Laat de espresso koffie volledig afkoelen.
  2. Doe kokosmelk en tagatosepoeder in een pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open, leg het in de kokosmelk.
  3. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Laat volledig afkoelen (de melk mag nog 1 week in de koelkast bewaard worden).
  5. Meng het goed voordat je het gaat gebruiken.
  6. Vul 2 glazen met ijsklontjes. Giet de koude koffie erover. Voeg de kokosmelk toe. Meng goed en geniet!

217 kcal per glas - 15 g minder suiker per glas (t.o.v. een gesuikerde versie)