menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Koolhydraatarm yoghurttaartje met aardbeien

Heerlijk is dit koolhydraatarme yoghurttaartje van Petra Arnold. En het ziet er ook nog eens prachtig uit! Ze deelde het op de facebookpagina van Oanh's Kitchen. Daar zijn nog veel meer koolhydraatarme recepten te vinden. Van en voor elkaar. Neem er eens een kijkje ;-)

Bereiding:

Ik heb een bakblik van 15 cm gebruikt, dus een klein taartje. Mocht je groter willen, kun je het recept gewoon verdubbelen.

  • Eerst de boter laten smelten, deze roer je door het amandelmeel en zoetstof.
  • Je doet bakpapier in de taartvorm en drukt met lepel het mengsel goed aan in de vorm.
  • Daarna zet je het bakblik in de koelkast.
  • De aardbeien pureren tot een glad mengsel.
  • Dit roer je door de yoghurt samen met de zoetstof.
  • Je laat de gelatine-blaadjes weken in koud water.
  • De helft van de yoghurt/aardbeienmengsel doe je in een pannetje en verwarmt dit.
  • Nu knijp je de gelatine-blaadjes 1 voor 1 uit en lost deze 1 voor 1 op in het mengsel.
  • Je roert het warme mengsel door het andere nog koude mengsel.
  • Dit laat je ongeveer 15 minuten afkoelen.
  • Dan stort je het mengsel in het bakblik die je uit de koelkast hebt gehaald.
  • Minimaal 4 uur in de koelkast, ik heb het een nacht in de koelkast laten staan.
  • Garneer voor het aansnijden met wat versfruit en eventueel een paar toefjes slagroom.
  • En dan smullen maar.