menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Luchtige kwark cake

Dit recept is van Oanh's Kitchen, koolhydraatarme recepten. De suiker is er vervangen door een zoetstofproduct. Door het gebruik van eiwitpoeders is deze een stuk luchtiger dan de koolhydraatarme cakes zonder eiwitpoeder. Varieer ook eens met koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, vanille, met rood fruit. Allemaal heerlijk!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160c.
  2. Mix de eieren met de kwark en Sukrin luchtig.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep het beslag in de cakevorm.
  4. Bak de cake 45 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi goudbruin is geworden.

Zowel Sukrin als eiwitpoeder zijn goed in de supermarkt te krijgen. Wijnsteenbakpoeder is veelal bij natuurwinkels verkrijgbaar.

Voor meer lekkere recepten: https://www.oanhskitchen.nl/